1. PREGĂTIȚI SUBSTRATUL.

Usturoiul se dezvoltă cel mai bine într-un sol bogat și fertil. Înainte de plantare ar fi bine să fertilizați solul cu o cantitate generoasă de compost, ca să-l îmbogățiți cu nutrienți și compuși organici.

2. MĂSURAȚI SPAȚIILE CUM SE CUVINE.

Atunci când plantați usturoiul, trebuie să țineți cont de faptul că usturoiul are nevoie de mult spațiu, ca să se dezvolte. Ca să simplificați acest proces, puteți să confecționați o unealtă specială (ca cea prezentată în imaginea de mai jos) dintr-o bucată de lemn și dibluri sau să utilizați un băț, cu care să pregătiți găurile din sol. Distanța dintre găuri este cea mai importantă.

3. PLANTAREA

Așezăm cățeii de usturoi în găurile pregătite anterior. Cumpărați usturoiul de sămânță din pepiniere, magazine online sau centre horticole, deoarece usturoiul din magazine este tratat cu anumiți compuși, ca să nu încolțească. Așezăm cățeii cu vârful orientat în sus.

4. ACOPERIȚI-L PE TIMPUL IERNII.

După plantare acoperiți toată parcela cu un strat de 10-15 cm de paie curate și proaspete. Acest lucru ajută la menținerea unei umidități constante. Peste vreo 2 săptămâni veți observa cum vârfurile plantelor vor începe să-și croiască calea prin paie. Plantele își continuă dezvoltarea în primăvară.

5. RECOLTA

Usturoiul este bun de recoltat în lunile iunie sau iulie. Continuați fertilizarea ușoară a plantelor, pe măsură ce temperaturile vor crește.