1. LAPTELE CA FERTILIZATOR

Deoarece laptele conține calciu, acest lucru ajută la fortificarea plantei. Substanțele nutritive, pe care animalele și oamenii le obțin din lapte, sunt capabile să le protejeze și pe ele.

2. LAPTELE CA DEZINFECTANT

Când este răspândit în zonele cu multă lumină solară directă, laptele capătă proprietăți antiseptice. Este recomandat să stropim uneltele de grădinărit cu lapte, înainte de utilizare.

3. LAPTELE CA ANTIFUNGIC

Dacă aveți probleme cu mucegaiul, laptele vă poate ajuta în această privință. Combateți bolile micotice prin tratarea plantelor cu lapte diluat cu apă. Pulverizați soluția respectivă pe frunzele plantelor o dată la 10 zile. Ca să obțineți cele mai bune rezultate, folosiți-o la începutul sezonului de grădinărit în calitate de măsură preventivă.

4. LAPTELE ÎMBUNĂTĂȚEȘTE CALITATEA SOLULUI

Adăugând laptele în sol sau în grămada de compost, puteți să îmbunătățiți calitatea solului, deoarece el absoarbe lipidele și vitaminele din lapte. Puteți să folosiți și lapte praf deoarece are același efect.

5. LAPTELE PROTEJEAZĂ ROȘIILE.

Este recomandat să stropiți roșille cât mai des cu un amestec de apă și lapte. Acest lucru previne îmbolnăvirea lor.

6. LAPTELE ALUNGĂ UNELE INSECTE.

Laptele de vacă are proprietăți de combate împotriva insectelor.

7. LAPTELE ȘI MELASELE

Laptele amestecat cu melasă poate face minuni. Această combinație crește concentrația de glucide, care ajută plantele să rămână puternice. De asemenea, ea previne înmulțirea buruienilor, deoarece transformă solul într-un mediu nefavorabil pentru semințele de buruieni. Dacă sunteți îngrijorați din cauza posibilului miros neplăcut, folosiți soluția preparată din lapte și apă în proporție de 1:2.