Una dintre cele mai îndrăgite metode pentru gătit, în special în unele țări printre care și România, grătarul este totodată și cea mai veche metodă de preparare a cărnii. Pe langa avantajele care tin de gust, mancarea fripta pe gratar este de multe ori mai sanatoasa, deoarece grasimea se scurge de pe carne si nu mai ajunge in farfurie. Ar mai trebui luat in calcul si faptul ca un gratar de curte bun poate fi curatat foarte usor.

1. Locul unde va fi amplasat gratarul este foarte important. Chiar și în condițiile, în care focul se va afla în interiorul unui puț, zona grătarului nu trebuie să se afle în apropiere de alte construcții.

2. Realizând câteva construcții suplimentare, puteți chiar să vă odihniți în apropierea focului.

3. Puteți să folosiți o jantă veche.

4. Atunci când amenajați un grătar, puteți să folosiți diverse materiale: resturi de cărămizi, blocuri de ciment, gresie și alte tipuri de materiale de construcții.

5. Puteți să construiți grătarul În apropierea altor construcții, doar dăcă folosiți un perete protector.

Cu ajutorul unui grătar amenajat in grădină, zilele călduroase vor lua o cu totul altă amploare. Acordă așadar atenție acestei acțiuni de instalare și amenajare a grătarului de grădină și te vei bucura de aici inainte de mai multă socializare, relaxare și timp de calitate alături de familie și prieteni.